Skip to main content

17 juli 2024

Als ondernemer weet je ongetwijfeld hoe vervelend het is om zowel een zakelijk als een privé telefoon bij je te moeten hebben. Met een eSIM is dat verleden tijd, want daarmee kan je heel makkelijk twee telefoonnummers op één telefoon gebruiken. En er zijn nog meer voordelen!

Maar wat is een eSIM eigenlijk? Een eSIM staat voor embedded sim, oftewel, een digitale simkaart die al in je smartphone is ingebouwd. Een fysieke simkaart in je smartphone stoppen is dus niet meer nodig. Bij Youfone Zakelijk heb je de mogelijkheid om een eSIM aan te vragen tijden de aanvraag van je Sim Only-abonnement.

Privé en zakelijk

Het allergrootste voordeel voor jou als ondernemer is natuurlijk dat je op een telefoon zowel privé als zakelijk bereikbaar bent. Je hoeft dus niet meer met twee toestellen rond te lopen. In je telefoon switch je eenvoudig van je zakelijke naar je privé telefoonnummer en andersom.

Duurzaam en snel

Een eSIM is natuurlijk ook een duurzamere oplossing. Er hoeven immers geen plastic kaartjes meer gemaakt te worden en dat scheelt weer een hoop rommel op onze planeet. Daarnaast gaat het activeren van je abonnement veel sneller, je hoeft tenslotte niet meer te wachten tot je simkaart per post arriveert of ervoor naar de winkel. En oh ja, dat gedoe met het zoeken naar een paperclip om je iPhone simkaart er uit te kunnen halen? Daar ben je ook mooi vanaf.

Zijn er ook nadelen?

Uiteraard, al zijn het er niet veel. Het is voor hackers makkelijker om een eSIM te hacken. Als jij die op afstand kan activeren, kan een hacker dat immers ook als hij je inloggegevens heeft achterhaalt. Gelukkig zijn er steeds meer beveilingopties zoals een tweestapsverificatie. Met een goede beveiliging is een eSIM dus veilig te gebruiken. 


Het grootse nadeel van de eSIM is misschien nog wel het overzetten naar een nieuw toestel. Met een fysiek simkaart is een wissel zo gepiept: je stopt deze simpelweg in je nieuwe telefoon. Bij de eSIM is dit iets lastiger. Je moet hiervoor namelijk een simwissel uitvoeren. Bij Youfone Zakelijk is een eSIM, IMEI gebonden. Dit houdt in dat als jij van telefoon wisselt, er ook een nieuwe eSIM moet worden geactiveerd.

Kan ik een eSIM aanschaffen?

Nog lang niet alle smartphones uitgerust met de eSIM functionaliteit. Sinds iPhone XR (2018) hebben de modellen van Apple een eSIM functie. Bij Samsung hebben onder andere de Samsung Galaxy S20 en S21-modellen een eSIM mogelijkheid.

Interesse in een eSIM?

Neem contact op met onze klantenservice en informeer naar de mogelijkheden.